Xavier Malisse schakelt Dick Norman uit in dubbelspel op Australian Open

Redactie KW

West-Vlaams onderonsje Down Under: Xavier Malisse heeft donderdag in Melbourne Dick Norman uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Malisse en de Brit Jamie Murray, broer van Andy Murray, versloegen Norman en de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie in twee sets: 6-4 en 6-0 in amper een uur tijd.

Norman en Moodie waren zevende reekshoofd in Melbourne en stonden vorig jaar nog op de Masters, waar de top-8 van de wereld het tegen elkaar opneemt. In de tweede ronde nemen de Kortrijkzaan en Murray het op tegen Bjorn Phau en Janko Tipsarevic. Het Duits-Servische duo versloeg in de eerste ronde de Kroaten Ivan Ljubicic en Lovro Zovko met 6-1 en 6-4.

Malisse plaatste zich woensdag ook al voor de derde ronde van het enkelspel, waarin hij uitkomt tegen de Zwitser Roger Federer. Norman is enkel nog actief in het gemengd dubbel; met de Taiwanese Chia-Jung Chuang staat de Tiegemnaar in de eerste ronde tegenover het Australische duo Alicia Molik/Peter Luczak.

(jv/Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier