Xavier Malisse naar finale dubbelspel ATP Indian Wells

Redactie KW

Xavier Malisse heeft zich geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het ATP-tennistoernooi van het Californische Indian Wells (3,645 miljoen dollar).

‘X-Man’ haalde het samen met zijn Oekraïnse dubbelpartner Alexandr Dolgopolov in de halve finales van de Indiër Rohan Bopanna en de Pakistaan Aisam Ul-Haq Qureshi. Malisse en Dolgopolov verloren de eerste set met 3-6, wonnen de tweede met 6-3 en wonnen vervolgens ook de supertiebreak met 10/8.

Malisse en Dolgopolov zijn in uitstekende doen in Californië. Zo versloegen ze in de tweede ronde al de nummers 1 van de wereld, de Amerikaanse tweelingbroers Bob en Mike Bryan. In de kwartfinales moesten de Britse broers Andy en Jamie Murray eraan geloven.

In de andere halve finale nemen de Spanjaarden Rafael Nadal en Marc Lopez het later op tegen de winnaars van het duel tussen de Zwitserse tandem Roger Federer/Stanislas Wawrinka en de Bahamaan Mark Knowles en de Slovaak Michal Mertinak. Vorig jaar pakten Nadal en Lopez in Indian Wells nog de eindzege in het dubbelspel.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier