WK Zeilwagenrijden – 5 Belgen op podiumplaatsen

Redactie KW

Op één dag van het einde van het WK maken 5 Belgen kans op een medaille.

Op de voorlaatste dag begon het pas ‘s middags te waaien, en zo konden er toch nog zes manches worden gereden. Klasse 5 promo reed er 2, de andere klasses reden er elk 1. De resultaten van vandaag opgeteld bij de punten van de vorige dagen zorgt toch voor lichte wijzigingen in de klassementen. Toch staan er nog steeds 5 Belgen op een podiumplaats in het tussenklassement!


In de klasse Standard is het duidelijk dat de Belgen domineren! 7 van de 10 eersten rijden op hun thuisstrand. Absolute nummer 1, Yann Demuysere, eindige zo goed als alle manches als eerste. Vandaag reed hij voor het eerst ‘slechts’ derde. Als er zich morgen geen vreemde ontwikkelingen voordoen, zit de kans er dik in dat Yann (broer van Henri en Pascal) als eerste eindigt. Thierry Kaisin is tweede Belg, op de 4e plaats in het voorlopige klassement. Ook de jeugd toont zich van haar sterkste kant: Jacob Nollet en Herbert Vermeulen, beiden 17 jaar jong, staan respectievelijk op een stabiele 6e en 7e plaats!




Vooral in de klasse 2 is het spannend! Daar is er niet echt sprake van een dominante winnaar. Vandaag won Belg Peter Allemeersch, gevolgd door Duitser Kurt Wachkamp. Pannenaar Henri Demuysere blijft voor zijn plaats strijden en werd 3e. In het tussenklassement blijft hij zijn tweede plaats behouden, net voor Alexander Maere uit Koksijde. De eerste plaats in deze klasse 2 is voorlopig voor Ludovic Wasselin (Fr). Derde Belg is Pascal Demuysere, op de 6e plaats in het eindklassement.


In de klasse 3 wordt een harde en spannende strijd gestreden. Belgische favorieten Ivan Ameele en Egon Plovier hebben beiden evenveel punten. Daar Ameele de beste manches reed, staat hij momenteel 3e geklasseerd, Egon vierde. Op 1 staat de Fransman Olivier Imbert, op 2 de Duitser Hans-Werner Eickstadt. De punten liggen in deze klasse zo dicht bij elkaar dat verschuivingen in het klassement morgen zeker niet uitgesloten zijn!


De klasse 5 Sport en Promo blijven gedomineerd door de Fransen. Zij voeren in beide klasses een spannende strijd voor de eerste plaatsen. In 5 Promo is het nu echter al overduidelijk dat Vicor Artus zal winnen. Hij deed nog geen enkele keer minder dan een eerste plaats! In deze klasse verdedigen onze jongeren zich al de hele week dapper in de middenmoot! Sara Teirlick blijft derde vrouw.

In de klasse 5 sport zakt de enige Belg Koen Dieleman een plaatsje, tot op 26.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier