WK wielrennen ook in 2014 niet in Hooglede-Gits

Redactie KW

Het WK wielrennen komt ook in 2014 niet naar Hooglede-Gits. De UCI heeft bekendgemaakt dat de Spaanse kandidatuur de enige is die werd weerhouden.

De UCI kondigde maandag aan dat Ponferrada in Spanje het beste dossier indiende. De beslissing zelf valt pas in september, maar andere kandidaten, waaronder dus ook Hooglede-Gits, mogen nu dus al de hoop opbergen. Eerder miste Hooglede-Gits ook de WK’s van 2012 en 2013. In 2015 trekt het WK sowieso naar een plaats buiten Europa.

Maar de VZW Veld- en Wegritcomité geeft niet op. Met een nieuw en ruimer project wil het voluit gaan voor de wereldkampioenschappen van 2016, 17 of 18. Sowieso is het de bedoeling dat het organisatiecomité van Hooglede-Gits de voortrekker van de kandidatuur blijft. In de nieuwe plannen zouden de tijdritten in West-Vlaanderen blijven. Voor de wegritten zou dan weer naar enkele steden buiten de provincie gekeken worden, genre Gent of Leuven. De plannen zullen officieel bekend gemaakt worden op het WK in september, in het Deense Kopenhagen.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier