WK Wielrennen – Arthur Vanoverberghe tevreden met een 14de plaats

Redactie KW

Arthur Vanoverberghe is 14 geworden op het WK tijdrijden voor beloften in Australië. Guillaume Van Keirsbulck werd pas 34ste op 41 deelnemers. De Amerikaan Taylor Phinney haalde de regenboogtrui binnen.

Vanoverberghe moest vroeg aan de bak in de druilerige regen, maar dat had volgens hem geen invloed op z’n eindtijd. “Het parcours was immers niet zo technisch. De moeilijkheidsgraad was andere koek. Op de hellingen moest ik constant rechtstaan. Zo moest ik de spanning op de benen houden, want stilvallen
betekende boeken dicht. Ik heb mijn omwentelingen gelukkig hoog
kunnen houden. Met mijn 14e plaats kan ik vrede nemen. Bij de eerste 15 finishen is verre van slecht, vooral omdat ik als tweede starter geen richtpunt had. Met een Mexicaan voor me moest ik geen rekening houden. Na de eerste ronde had ik hem al te pakken. Ik beschouw mijn resultaat als opdracht volbracht”.

Voor Guillaume Van Keirsbulck werd ook zijn derde WK tijdrijden
geen succes: 34e op 41 deelnemers, nadat hij bij de junioren al eens 26e en 36e werd. Opnieuw een tegenvaller voor de 19-jarige
Ledegemnaar, die volgend jaar prof word bij Quick Step. “Mijn start was wel goed, maar op het eerste bergje viel ik al stil”, aldus de kleinzoon van Benoni Beheyt. “Ik kwam gewoon kracht tekort voor dit parcours. Daarbovenop waren er de stress en de nervositeit die me altijd parten spelen. Jammer”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier