WK-LOTING Marcio Verhulst uit Moorsele : “Ongelofelijk hoeveel Rode Duivels ze in Zuid-Korea kennen”

Redactie KW

Marcio Verhulst (22) studeert in januari af als industrieel ingenieur aan de Universiteit van Gent. Via zijn promotor kon hij in het kader van zijn thesis een werkstage van vier maanden lopen in een onderzoekscentrum in Zuid-Korea.

Gedurende zijn vier maanden durende werkstage heeft hij in Zuid-Korea, op het WK volgend jaar in Brazilië één van de tegenstanders van de Rode Duivels in groep H, de cultuur kunnen opsnuiven, ook de voetbalcultuur. “Ik heb ergens wel een band kunnen opbouwen met dat land”, vertelt Marcio Verhulst. “Toen ik de loting zag, vond ik het wel plezant om beide ploegen in dezelfde groep geloot te zien worden. Voetbal leeft enorm in Zuid-Korea. Het is ongelofelijk hoeveel Rode Duivels ze er kennen.”

Geen voetbalfan

“Ik moet toegeven dat ik geen zo’n grote voetballiefhebber ben, maar als ik op het moment van de wedstrijd thuis ben, zal ik wel een pint uit de frigo halen en tijd vrijmaken om die wedstrijd te volgen. Als je je elftal bezig ziet, komt automatisch dat Belgische gevoel naar boven.”

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier