Winkel Sport wint derby van OMS Ingelmunster met 3-1

© VDB
Redactie KW

Winkel Sport heeft de eerste match na de winterstop met 3-1 gewonnen van buur OMS Ingelmunster. Zo blijft Winkel in het spoor van leider FC Gullegem, OMS Ingelmunster ziet het gat met de Winkelnaren nu al groeien tot zeven punten.

De wedstrijd startte vooral met bikkelvoetbal. De scheidsrechter begon met enkele waarschuwingen, maar zou uiteindelijk met heel wat gele kaarten zwaaien. Het eerste gevaar kwam er toen Keivn Wullaert zich kon doorzetten en zijn voorzet-schot op de dwarslat strandde. Aan de overkant was centrale verdediger Mathias Velghe kon koppen toen de bezoekende doelman Paepe onder de bal doorging. Ook de tweede poging van Velghe in de rebound werd gekeerd. Winkel Sport kreeg een strafschop toen Yde gehinderd werd. Misschien wat aan de lichte kant, maar Dries Denoo zette de elfmeter ijzig kalm om.

Kevin Wullaert lag altijd op de loer en eerst kon hij net niet bij een voorzet, maar toen Omari hem voor doel afzonderde scoorde hij via de voet van doelman Dimitri Verhulst.

Er werd bij 1-1 gerust en het was OMS Ingelmunster dat het best de kleedkamer uitkwam. De snelle Wullaert ontglipte weer de Winkelse verdedigers. Zijn gekruist schot werd door een sublieme voetveeg van Verhulst uit het doel geranseld. “Misschien was dit wel het kantelpunt van de wedstrijd,” aldus Wullaert. “Komen we daar op voorsprong, dan is het een heel andere match. Maar nu geven we die weg in een tweetal minuten.”

De 2-1 viel inderdaad wat onverwacht. Zeker voor de Ingelmunsterse verdedigers. Een half afgeschampte voorzet belandde aan de tweede paal bij Dieter Yde die rustig binnenschoot. En toen even later Benjamin Lutun een voorzet ‘à la Vanbasten’ binnenpoeierde werd de kloof twee doelpunten. “Een wereldgoal,” zegt Kobe Stragier over het doelpunt van zijn ploeggenoot. “Het was een fel bevochten wedstrijd, waarin wij als winnaar uit de bus komen. Ingelmunster is een stevige ploeg, maar we hebben ze weten te verslaan. Er volgen nu nog elf finales,” verwijst hij naar het aantal resterende wedstrijden.

OMSI-aanvaller Kevin Wullaert was een constante dreiging. “Ik mocht op mijn favoriete positie spelen, alleen diep in de spits. Dan kan ik achter al die ballen aan gaan, dat doe ik graag. Voorheen stond ik vaker op de flank, maar dan moest ik wat te veel verdedigen. En dat is niet mijn sterkste kant. We verliezen hier vandaag jammer genoeg en dat vind ik niet echt verdiend. Maar ook dat is voetbal zeker ?”

Omdat ook leider FC Gullegem wint en KVK Westhoek, dat op een punt van Winkel Sport staat, ook weer wist te winnen, groeit de kloof van de top drie met de rest van de reeks. Maar FC Gullegem, dat dus nog altijd acht punten voorsprong heeft, bezit natuurlijk de beste papieren.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier