Wim Vansevenant opgelicht door dopingleveranciers

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Ex-wielrenner Wim Vansevenant wordt niet vervolgd voor drugsinbreuken. Dat besliste het Ieperse parket, dat het dopingonderzoek naar de 40-jarige Eernegemnaar afrondde.

Vorig jaar bestelde Wim Vansevenant, drievoudig rode lantaarn in de Ronde van Frankrijk, op een Australische website het verboden hormonale middel TB-500. Maar de ex-prof werd door de leveranciers opgelicht en kreeg drie flesjes aminozuren opgestuurd.

“Uit analyse is gebleken dat de inhoud van die flesjes niet overeenstemt met het product, het etiket op het product en de verklaringen van de ex-renner”, zegt Johan Lescrauwaet, woordvoerder van het Ieperse parket. “Er werden aminozuren aangetroffen, geen dopingproducten. Er is ook geen bewijs gevonden dat hij producten leverde aan derden.” Het parket wil Vansevenant daarom niet laten vervolgen voor drugsinbreuken. Omdat hij geen vergunning had om dergelijke producten in te voeren, wil het de Eernegemnaar wel laten vervolgen voor schending van de geneesmiddelenwetgeving.

Marijn Van Nooten, de advocaat van Vansenvant, vroeg de Brugse raadkamer woensdag om zijn cliënt volledig buiten vervolging te stellen. “Hij geeft toe dat hij die producten bestelde, maar hij wist niet dat het om doping gaat.” Op 6 juni beslist de raadkamer of de ex-profrenner zich voor een rechter moet verantwoorden.

(MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier