Wim De Deyne bekomt thuis van Europese titel Shorttrack

Redactie KW

Twee dagen na zijn Europese titel kan shorttracker Wim De Deyne nog altijd niet geloven wat hem is overkomen. De Deyne won in Turijn goud op de 1000 meter. Het is voor de Jabbekenaar van 31 de beste prestatie uit zijn carrie. Morgen vertrekt hij alweer naar Canada waar hij zich voorbereidt op het WK in maart.

Wim De Deyne won zondag alle wedstrijden op de 1000 meter, van de reeksen tot de finale. Hij beleefde in Turijn de beste zondag uit zijn carrière en mag zich terecht Europees kampioen noemen.

“Ik denk niet dat het een verrassing is. Ik weet al jaren dat ik het kan en het zat er aan te komen. de verrassing is dat het op de 1000 meter is en niet op de 500,” zegt de Europees kampioen.

De Deyne is een sprinter en is daarom het best op de korte afstand. Dat het nu niet lukte op de 500 meter, maar wel op de 1000, heeft te maken met een zware knieblessure die hij vorig jaar opliep.

“Dat is de reden waarom ik op het EK op de 500 meter mijn ding niet kon doen omdat ik niet kon starten. Daarom was ik op de 1000 meter beter. Dat zorgt voor het WK voor problemen. 500 is mijn ding, daar wil ik mijn plaats halen.”

In Turijn behaalde hij zijn ticket voor de Olympische Spelen in 2010, maar of hij tot dan doorgaat, is nog niet zeker.

“Het is iets wat ik beslis na het WK of ik nog een seizoen vol doorga. Ik beslis nu niet, we zien wel.”

Het WK is in maart in Wenen. Morgen vertrekt hij naar zijn trainingsoord in Canada. Daar verblijft hij zes maanden per jaar en traint er met de snelste schaatsers van de wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier