WieMu Roeselare krijgt bezoek van Carlos Sastre

Redactie KW

Zaterdagnamiddag kreeg het Roeselaarse wielermuseum het bezoek van ex-Tourwinnaar Carlos Sastre. De Spanjaard was in België op bezoek bij zijn supporters.

Zaterdag om 15.30 uur bezocht Carlos Sastre, Tourwinnaar in 2008, het wielermuseum in Roeselare. In 2009 was er daar een grote tentoonstelling over de 36-jarige Spanjaard, maar toen kon hij geen tijd vrijmaken. Hij stuurde wel veel materiaal op uit zijn jeugd. Om zijn afwezigheid van toen helemaal goed te maken, stond hij erop om nu even langs te gaan. Hij maakte uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen en kreeg een cartoon van zichzelf en chocolade als geschenk.

Roland Schoutteet, voorzitter van de in 2003 opgerichte supportersclub ‘Amigos Carlos Sastre’ uit Aalter, zorgde ervoor dat de Spanjaard in België was. “Na de Ronde van Murcia heb ik hem gevraagd of hij nog eens wou langskomen en hij stemde meteen toe. Hij wilde ook meteen een bezoekje brengen aan het wielermuseum om zijn afwezigheid in 2009 goed te maken. We integreerden meteen een afspraak met de mensen van het Kinderkankerfonds, waar Sastre zich ook voor inzet. Nu hij besloten heeft om te stoppen met koersen, hebben we onze club ook opgedoekt. Maar we blijven contact houden. We hebben zelfs afgesproken om ieder jaar naar zijn cross te gaan.”

(SM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier