Wielrenner Jens Wallays uit Staden kroont zich tot Belgisch beloftenkampioen

Redactie KW

Stadenaar Jens Wallays (EFC-Omega Pharma-Quick.Step) is zondag in Lommel Belgisch kampioen op de weg geworden bij de beloften.

Samen met Maarten Craeghs en Frederik Frison reed de jongere broer van profrenner Jelle Wallays van start tot finish aan de leiding. In de laatste honderden meters gooide hij zijn twee medevluchters van Lotto Belisol uit het wiel. Thuisrijder Craeghs werd tweede, Frison derde. Izegemnaar Benjamin Declercq was vierde voor Jef Van Meirhaeghe en Jorne Carolus. De kampioen van vorig jaar won de spurt voor de zesde plaats.

“Dat wordt nog enkele uren wachten om echt te beseffen dat ik kampioen geworden ben”, zuchtte de 20-jarige Wallays. “Ik ben er nog altijd niet goed van. Natuurlijk wist ik dat het tegen twee renners van dezelfde ploeg moeilijk zou worden om te winnen. Daarom overtuigde ik hen om niet aan te vallen, want anders zou ik niet meer aan de kop gekomen zijn. Ik had zelf immers nog overschot en kon dus wat gokken. Zoals ik ze kort voordien met twee aanvallen wakker geschud had om sneller te gaan rijden omdat het peloton te dicht kwam.”

Bij zijn thuiskomst zondagavond in Staden wachtte Jens Wallays een feestelijke ontvangst.

(Belga/MC – Foto’s JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier