Zonder Mathieu van der Poel in Ardooie kan Wout van Aert wél winnen

© BELGA
Redactie KW

Wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Charles) heeft zijn eerste seizoenzege beet. Donderdag bleef hij in de Kermiscross van Ardooie Europees kampioen Toon Aerts en Michael Vanthourenhout voor. De Nederlander Mathieu van der Poel, die het seizoen tot nu domineert, stond niet aan de start.

Op de erelijst van de Kermiscross volgt de 23-jarige Van Aert zichzelf op. Van Aert en Michael Vanthourenhout, de winnaar van 2014, sprongen weg uit een kopgroep van zestien die het eerste gedeelte van de wedstrijd kleurde. Halfweg schudde Van Aert zijn enige belager zonder al te veel problemen van zich af en kon hij aan een solo beginnen. Vanthourenhout werd opnieuw ingerekend en zo ontstond een achtervolgende groep van tien renners. Met nog twee ronden voor de boeg telde Van Aert al een geruststellende voorsprong van meer dan één minuut.

Zonder Mathieu van der Poel in Ardooie kan Wout van Aert wél winnen
© Foto Coghe

Aerts, Vanthourenhout en de Duitser Marcel Meisen versnelden en vormden zo een achtervolgend trio. De drie werden echter opnieuw tot de orde geroepen. Van Aert was al aan zijn ereronde bezig toen nog negen renners in aanmerking kwamen voor de dichtste ereplaats. Dat waren Aerts, Vanthourenhout, Meisen, Jens Adams, Vincent Baestaens, Gianni Vermeersch, Daan Hoeyberchs, de Tsjech Michael Boros en de Duitser Philipp Walsleben. Uiteindelijk slaagde Aerts er in volle finale in een kloofje te slaan en zo tweede te worden. Van Aert had dan al lang het zegegebaar gemaakt en genoot zichtbaar van zijn eerste zege.

(BELGA)