Zilveren Nicky Degrendele hinkt op twee gedachten

Nicky Degrendele en Kenny De Ketele bij hun aankomst op de luchthaven. © BELGA
Redactie KW

Baanwielrenster Nicky Degrendele schonk België een zilveren plak op het Europees Kampioenschap in Glasgow. Vooraf had ze zeker getekend voor zilver in het keirin, maar “eens je daar bent, wil je op het hoogste schavotje staan”, zei ze woensdag bij haar terugkeer op Brussels Airport.

“Ik had vooraf zeker getekend voor het zilver, wetende hoe ik naar daar vertrokken ben”, zei Degrendele in Zaventem. “Ik had slechte tijden op training en had niet echt een supervoorbereiding.”

Maar achteraf is de baanwielrenster toch ook wat ontgoocheld. Op het wereldkampioenschap eerder dit jaar fietste ze nog onverwacht naar de gouden medaille. “Het is al een beetje bezonken, maar we moeten tevreden zijn. Maar eenmaal je daar staat, wil je natuurlijk op het hoogste schavotje staan. De benen voelden echt heel goed.”

De zilveren medaille is mooi meegenomen, klinkt het nog. “Dit is een mooie eerste kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen. Je kan nu alleen maar opwaarts vooruit werken.”

De spelen binnen twee jaar zijn het grote doel op lange termijn. De smaak van de zege op het WK wil ze alvast nog eens proeven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier