Zilver voor Shari Bossuyt bij dames nieuwelingen, sterke Joyce Vanderbeken

Tom Vandenbussche

Shari Bossuyt uit Bellegem heeft in Lille zilver behaald op het BK veldrijden voor dames nieuwelingen. Bij de dames elite werd Joyce Vanderbeken uit Zwevegem knap 4de. Axelle Bellaert uit Stalhille werd dan weer 5de bij de beloften. Er vielen ook knappe prestaties te noteren van Cindy Bauwens uit Avelgem en Anja Nobus uit Waardamme.

Bij de dames nieuwelingen moest Shari Bossuyt, recent nog vijfvoudig Belgisch kampioene op de piste, alleen Tess Van Loy voor zich dulden. Toch was de veelvuldige kampioene van de Jonge Renners Roeselare daar niet helemaal tevreden mee. “Hier zat meer in. In de slotronde kwam ik trouwens nog ten val. Zij crost de hele winter, ik kwam de voorbije maanden niet in actie in het veld. Het mocht ook gerust wat langer duren. Maar ik ben toch tevreden. De conditie is echt wel goed. Nu rijd ik nog enkele wedstrijden op de piste en in het veld. Na een rustperiode hervat ik daarna op de weg. Het BK tijdrijden op 1 mei staat met stip genoteerd. Ik wil mezelf opvolgen.”

Sterke Joyce Vanderbeken

Bij de dames elite ging de titel naar Sanne Cant voor Ellen Van Loy en Loes Sels. Verpleegster Joyce Vanderbeken uit Zwevegem werd zeven jaar na haar Belgische titel in Ruddervoorde ontzettend knap 4de. “Dit had ik niet verwacht. Na twee jaar zonder BK, door hartproblemen was ik lange tijd out, ben ik al blij hier te kunnen deelnemen. Ik startte goed, maar liet me daarna wegdrummen. Ik heb gelukkig nog wat kunnen goedmaken. Misschien is dit de bevestiging voor een WK-deelname. Starten in Zolder zou een droom zijn die werkelijkheid wordt.”

Zilver voor Shari Bossuyt bij dames nieuwelingen, sterke Joyce Vanderbeken

Axelle Bellaert 5de belofte

In de pas opgerichte titelstrijd voor beloften werd Axelle Bellaert uit Stalhille 5de. Daar kon de eerstejaars mee leven. “Ik ben hier de jongste van de hele hoop, dus moet ik niet op te veel willen hopen. De benen waren goed, maar dit parcours was ook niet echt mijn ding. Hopelijk krijg ik de komende jaren eens de kans om op het podium te eindigen, al wil ik daar ook niet te veel op hopen.” (TVB)

Zilver voor Shari Bossuyt bij dames nieuwelingen, sterke Joyce Vanderbeken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier