Zico Waeytens sprint naar tweede plaats in slotrit Oman

© VDB
Redactie KW

Twee en drie, de oogst voor Giant-Alpecin in de slotrit van de Ronde van Oman was goed. Soren Kragh Andersen werd derde, Ledegemnaar Zico Waeytens tweede tegen een ongenaakbare Alexander Kristoff. “Ik zat uitstekend geplaatst”, aldus Waeytens na afloop. “In Alexander zijn wiel, maar hij sprint gewoon sneller dan mij.”

Een simpele, maar ook eerlijke conclusie. In de sprint in Oman stond geen maat op Kristoff, die zijn vijfde overwinning van het seizoen pakte. “Alexander werd perfect gegangmaakt”, doet Waeytens zijn verhaal, “ik probeerde er nog wel over te komen, maar ik was gewoon niet snel genoeg. Tweede is geen oneer natuurlijk, maar je wil natuurlijk wel winnen, ook al neem je het op tegen Alexander Kristoff. Maar kijk, ik denk dat we met de ploeg tevreden mogen terugblikken op onze campagne in het Midden-Oosten. In Qatar waren we slechts met vijf renners, hier in Oman met zes. Tom Dumoulin eindigt op een vierde plaats in het eindklassement. Ik word tweede vandaag. Ik ben klaar voor Kuurne-Brussel-Kuurne.”

Giant-Alpecin neemt niet deel aan Omloop Het Nieuwsblad, wel aan Kuurne-Brussel-Kuurne. “Dat is een keuze die de ploeg gemaakt heeft”, aldus Waeytens, “we moeten dat respecteren. Het is natuurlijk jammer, maar het zijn de omstandigheden die er over beslissen. Ik hoop dat ik in Kuurne mijn ding mag doen. Het is een thuismatch, op amper 15 kilometer van mijn huis. Ik ga alleszins aangeven aan de ploeg dat ik me sterk voel en graag zou meesprinten. Natuurlijk er zijn veel snelle jongens in het team: Nikias Arndt, Sinkeldam, Koen De Kort, Andersen, Bert De Backer. De ploeg moet de keuze maken wie mag sprinten. Ik hoop dat ze mijn kaart trekken en als dat niet zo zal zijn dan doe ik gewoon mijn werk voor de ploeg. Ik heb getoond dat ik goed ben. We zijn in Kuurne aanwezig met allemaal snelle jongens, we kunnen een treintje opzetten en als ik dan goed gepositioneerd ben en ik mag mijn kans gaan, dan kan ik meedoen voor het podium”, gelooft hij. “Ja, ik weet dat er veel snelle sprinters in Kuurne aanwezig zijn, maar ik werd vorig jaar ook eens tweede na Cavendish in een rit in de Ronde van California en voor Peter Sagan. Ik kan mijn mannetje staan.”

(Belga – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier