Zico Waeytens heeft gemengde gevoelens na spurtzege

© BELGA
Redactie KW

De 24-jarige Zico Waeytens uit Ledegem was in de licht oplopende aankomstzone in Tongeren de snelste van het hele pak in de slotrit van de Baloise Belgium Tour. Nochtans zette hij de massasprint van heel ver in maar Waeytens zong het wel uit tot het einde.

“De ploeg, die het volste vertrouwen had in mij, bracht me perfect in positie naar de laatste meters. Dit was trouwens een sprint die me ligt. Bergop”, gaf Zico Waeytens mee. “Ik ging van ver aan, op meer dan 250 meter van de finish en viel nooit meer stil. Deze ritzege doet deugd maar mijn gedachten gaan toch in eerste instantie naar Stig Broeckx. Het is leuk dat ik gewonnen heb maar het is belangrijker dat het in orde komt met Stig.”

Het is leuk dat ik gewonnen heb maar het is belangrijker dat het in orde komt met Stig

“Natuurlijk is dit ons beroep maar na het ongeval is dit alles nog niet uit mijn gedachten geweest. En ik ben niet de enige. Overal had men het over één ding. Vandaag had ik trouwens geen zin om te koersen maar je moet mee met de rest. Het was het rare etappe, zeker in het begin. Ik kan het moeilijk beschrijven allemaal.”

(Belga – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier