“Zeker geen verstoppertje gespeeld”

© BELGA
Redactie KW

In een eerste reactie verklaart kersvers Belgisch kampioen Klaas Vantornout dat hij zijn overwinning amper kan geloven.

Vantornout kampte drie weken lang met een zware verkoudheid en moest forfait geven voor heel wat wedstrijden de voorbije weken. Vooraf dichtte hij zichzelf weinig kansen toe op het podium, laat staan op de driekleur. Hij hoopte met een goed gevoel naar huis te keren. “Dit is meer dan ik zelf had verwacht”, gaf hij toe. “Die ziekte heeft echt lang aangesleept. Vanmorgen had ik eigenlijk niet veel goesting in dit BK, ik zag het maar somber in. Het eerste deel van de wedstrijd heb ik een beetje moeten ondergaan, maar ik wist ook wel dat het vooral op het eind zou gespeeld worden. Ik ben heel blij met deze titel, temeer ook omdat ik al weet wat voor moois die trui allemaal met zich meebrengt.”

“Hier kon ik gewoon mijn basisconditie uitspelen”

Vantornout ontkent dat hij de voorbije weken verstoppertje heeft gespeeld. “Neen, helemaal niet”, zegt hij. “Ik was echt wel ziek. Ik kom uit een heel moeilijke periode ook, want dat speelt ook mentaal in het hoofd, neen de voorbije weken was ik zeker niet de leukste thuis. Dit maakt heel veel goed. Ik vond hier een BK-parcours op mijn maat, zwaar en heel veel lopen. Hier kon ik gewoon mijn basisconditie uitspelen, een uur lang hetzelfde tempo rijden. Dat is mijn specialiteit en het draaide hier allemaal goed uit.’

“Tijdens de cross ligt je pijngrens hoger”

Zijn verkoudheid was dan wel voorbij deze week, wel was hij nog op de sukkel met zijn rug. “Ik ben anderhalve week geleden gevallen”, zegt hij. “En ik heb heel veel pijn aan mijn rug. Ik ben al een paar keer behandeld ook door een osteopaat, maar het probleem gaat niet weg. Ik kan amper rechtkomen van mijn stoel en heb heel veel pijn als ik stap. Volgende week ga ik zeker onder de scanner om na te gaan wat het probleem precies is. Ook nu heb ik pijn, maar tijdens de cross ligt je pijngrens hoger en heb ik die pijn verbeten. Maar goed het heeft geen zin om daar veel over te klagen, wat nu telt is die Belgische titel. Daar ben ik heel gelukkig mee.”

(MF/Belga – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier