Zegekoning Timothy Dupont wint Zwevezele Koers

07/10/16 om 19:59 - Bijgewerkt om 20:18

De kermiskoers eindigde na 153,6 kilometer op een massasprint. Daarin bleef de 28-jarige Dupont Michael Van Staeyen en Timothy Stevens voor. Voor de Belgische zegekoning is het de zeventiende overwinning van het seizoen.

Zegekoning Timothy Dupont wint Zwevezele Koers

© COGHE GINO

Van bij de start werd er heel nerveus gekoerst. De ene uitvalspoging volgde de andere op en uiteindelijk wist een omvangrijke kopgroep de finale in te trekken. In de sprint van dat gezelschap was Timothy Dupont de sterkste.

"Het was door die vele aanvalspogingen een heel lastige koers. Maar het doet deugd nog eens te kunnen winnen", reageerde Timothy Dupont.

Vraag blijft natuurlijk of bondscoach Kevin De Weert geen foute keuze maakte door Dupont niet mee te nemen naar het wereldkampioenschap. "Daar kan nu niets meer aan gewijzigd worden. Ik zou het alvast een erkenning gevonden hebben voor mijn schitterend seizoen, maar ik mag niet mee. Zo simpel is het. Ik had eerder al te kennen gegeven dat ik wou werken voor de ploeg, maar blijkbaar had de bondscoach daar geen oren naar. Ik hoop dinsdag in Putte-Kapellen nog eens mijn kans te gaan. Meestal draait het daar ook uit op een massasprint en dan kan ik mijn snelle benen nog eens boven halen. Winst in de Sluitingsprijs is evenwel geen must. Ik kan al tevreden terugblikken op een geslaagd seizoen."

(BELGA/Foto Coghe)

De top 10

1. Timothy Dupont

2. Michael Van Staeyen

3. Timothy Stevens

4. Jelle Mannaerts

5. Emiel Vermeulen

6. Peter Schulting (Ned)

7. Jasper Stuyven

8. Oscar Riesebeek (Ned)

9. Nick van der Lijcke (Ned)

10. Mitchell Docker (Aus)

Klik hieronder voor de volledige uitslag

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!