Yves Lampaert wint de Driedaagse van West-Vlaanderen

© BELGA
Redactie KW

De slotrit van de Driedaagse, over 184,5 km tussen Nieuwpoort en Ichtegem, werd gewonnen door de Nederlander Danny van Poppel (Trek). Hij hield in de spurt Kris Boeckmans en Michael Van Staeyen achter zich.

Yves Lampaert (Etixx-Quick.Step) werd eindwinnaar van de Driedaagse van West-Vlaanderen (2.1). De 23-jarige Ingelmunsternaar had zaterdag na winst in de eerste rit de leiderstrui van proloogwinnaar Anton Vorobjev overgenomen en werd zondag niet bedreigd.

Na 25 kilometer vormde zich een kopgroep van zeven renners met Louis Verhelst, Jelle Wallays, Edwig Cammaerts, Stef Van Zummeren, Jimmy Engoulvent, Riccardo Stacchiotti en Tim Kerkhof. Laatstgenoemde toonde zich tijdens de rushes het meest actief en verzekerde zich zo van de eindwinst in het rushesklassement.

Nog voor het ingaan van de drie plaatselijke ronden, van elk 11,5 kilometer in Ichtegem, kregen de zeven leiders het gezelschap van een omvangrijke groep met daarin leider Yves Lampaert. Het peloton volgde op een halve minuut. Lampaert werd in die groep van 24 renners bovendien goed omringd door onder andere Gianni Meersman en Guillaume Van Keirsbulck.

Yves Lampaert wint de Driedaagse van West-Vlaanderen

Danny Van Poppel won in de spurt de slotetappe.
© BELGA

Het peloton bleef echter jacht maken op de vluchters maar het duurde toch tot in de slotronde voordat alles opnieuw samenvloeide. Meteen was dan al duidelijk dat Lampaert zijn eerste grote rittenkoers uit zijn carrière ging winnen. In de sprint voor de ritzege was van Poppel de snelste van het pak voor Boeckmans en Van Staeyen.

Yves Lampaert wint de Driedaagse van West-Vlaanderen
© Foto Coghe

Yves Lampaert wint de eerste grote rittenkoers uit zijn loopbaan.
© Foto Coghe

“We hebben met de hele ploeg de volledige rit gecontroleerd zoals dat op de briefing voorzien was”, sprak de eindwinnaar. “Ter hoogte van de kasseizone van de Steenstraat hebben wij het tempo plots opgevoerd en kwam er een scheur in het peloton. Wij hebben toen echt koers geleverd om voorop te blijven. Spijtig genoeg smolt alles op zowat drie kilometer van de eindmeet samen anders had er misschien nog een dagzege bovenop ingezeten”, klonk het.

“Ik wist dat mijn ploeggenoten er alles zouden aan doen om mij in het geel te houden, al was het moeilijk om in die slotkilometers het pak bijeen te houden. Er kwamen nog wel enkele demarrages maar dan kregen we ook steun van de sprintersploegen en was de klus geklaard. Ik schrijf deze eindzege hoog aan. Ik rijd mijn eerste seizoen bij Etixx-Quick.Step en had nooit gedacht dat ik hen zo snel al een mooie overwinning zou kunnen schenken.”

(Belga – foto’s Belga/Coghe)

Hieronder vind je de volledige uitslag van de slotrit:

Slotrit Driedaagse.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier