Yves Lampaert wil bevestigen in tweede seizoen bij Etixx-Quick.Step

© BELGA
Redactie KW

Yves Lampaert (24) uit Ingelmunster wil dit seizoen nog een stapje vooruit zetten.

“Ik heb vorig jaar een aantal mooie ereplaatsen verzameld”, zegt hij. “Een mooi seizoen beleefd met als hoogtepunt het WK, echt een jaar om in te kaderen. Ik hoop dit jaar op dat elan verder te gaan en ik heb geen schrik om te bevestigen. Ik voel dat ik de voorbije winter weer wat progressie heb gemaakt, ik meer ‘volume’ heb gekregen en ik de lange duurtrainingen gemakkelijker kan afwerken.”

Nu Tony Martin bekendmaakte dat hij zich ook op een aantal voorjaarsklassiekers wil concentreren, worden de plaatsjes in de voorjaarsploeg nog duurder. “Vorig jaar was Tom er dan ook nog niet bij. Hij keert ook terug. Het zal drummen worden om in die voorjaarsploeg mijn plaatsje af te dwingen. Ik ga alleszins mijn best doen. Ik hoop dat ik mijn werk kan doen voor mijn kopmannen, er af en toe in de finale ook kan bijzijn om hen bij te staan en misschien wel zelf eens te winnen waar mogelijk.”

“Ik ga zeker verder werken aan mijn tijdrijderscapaciteiten, maar het hoofddoel blijft wel die voorjaarsklassiekers”

Lampaert werd in 2015 ook tweede op het Belgisch kampioenschap tijdrijden en maakte deel uit van de selectie voor het WK ploegentijdrit. “Ik ga zeker verder werken aan mijn tijdrijderscapaciteiten, maar het hoofddoel blijft wel die voorjaarsklassiekers.”

Yves Lampaert was de voorbije week trouwens één van de slachtoffers van het virus dat rondwaart in het team op stage. Zo werden Sabatini en Wisniowski ziek en donderdagnacht raakten Bob Jungels en Tom Steels geveld. “Ik voelde me woensdag ziek worden, heb donderdag niet kunnen trainen. Diarree en overgeven. Niet plezant. Ik ben bijna 4 kilo verloren op één dag. Maar goed, ik probeer het positief te benaderen: beter nu ziek worden dan in april in het voorjaar.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier