Yves Lampaert verlengt contract bij Etixx-Quick-Step

Yves Lampaert aan de slag op het Belgisch Kampioenschap tijdrijden. © TDW
Redactie KW

Lampaert maakt sinds 2015 deel uit van de Belgische ProTour-ploeg.

“Yves Lampaert is een renner die zich in verschillende facetten van koers kan tonen”, zo beschrijft Etixx-Quick-Step de Ingelmunstenaar. “Of het nu gaat om tijdritten, klassiekers of meerdaagse wedstrijden, Lampaert kan het aan.” Zijn recente top tien-plekken in Parijs-Roubaix en Parijs-Tours onderstrepen het potentieel die de nog altijd maar 25-jarige renner heeft. “Zijn contractverlenging komt dan ook niet als een verrassing”, stelt de ploeg.

“Ik ben blij met het vertrouwen dat Patrick Lefevere en het team in mij heeft. Hoewel het nog maar mijn tweede seizoen is, voelt het alsof ik hier al jaren ben”, zegt een opgetogen Lampaert. “De voorbije twee seizoenen hebben me veel geleerd en ik ben veel sterker geworden.” Over zijn toekomst is de renner duidelijk. “Een completere renner worden. Daarnaast wil ik focussen op mijn tijdrijden en volgend seizoen met goeie moed aan de start van de Vlaamse Klassiekers.” Afgelopen jaar miste Lampaert het seizoensbegin door een vervelende blessure.”

Naast Yves Lampaert tekende ook Iljo Keisse een nieuw contract bij Etixx-Quick-Step. CEO Patrick Lefevere toonde zich alvast tevreden met de contractverlengingen.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier