Yves Lampaert tweede in koninginnenrit Ster ZLM Toer

© VDB
Redactie KW

Yves Lampaert is zaterdag tweede geworden in de Ster ZLM Toer en heeft in het algemeen klassement nog 10 seconden achterstand op leider Anré Greipel.

Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo) de koninginnenrit in de Ster ZLM Toer (cat. 2.1.) op zijn naam geschreven. Na 186,7 kilometer op een heuvelachtig parkoers door de Ardennen was de 23-jarige Nederlander op de stuwdam La Gileppe de snelste van een klein peloton. Yves Lampaert werd tweede, Zico Waeytens derde. De 32-jarige Duitser André Greipel (Lotto Soudal) finishte als tiende en behield de leiderstrui. Hij start zondag met een voorsprong van 10 seconden op Izegemnaar Yves Lampaert en Hofland in de slotrit, 183 kilometer van Eindhoven naar Boxtel.

Het was een nerveus koersbegin in Verviers. Heel wat renners probeerden mee te zijn in de vroege vlucht. Uiteindelijk kwam met Rob Peeters, Jochem Hoekstra, Cees Bol, Thomas Degand, Scott Thwaites en Frederik Veuchelen een groep van zes tot stand. Met onderweg La Redoute, de Rosier en verschillende keren La Gileppe hadden de renners het niet onder de markt en finaal werd Degand als laatste net voor het ingaan van de laatste lokale ronde ingerekend door de voorwacht van het peloton.

In de finale probeerde onder meer Jelle Wallays weg te rijden, zonder succes. Beter verging het Nikolas Maes en Rob Ruijgh, maar ook zij werden net voor de vod van de laatste kilometer gegrepen. Op de lastige finish haalde Hofland het met veel vertoon, voor Lampaert en Waeytens.

Voor Hofland was het de tweede seizoenszege, na een rit in de Ronde van Yorkshire (2.1). Hij is nog altijd de enige renner van LottoNL-Jumboploeg die dit jaar al iets won. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier