Yves Lampaert spurt naar vierde plaats in Ronde van Valencia

© BELGA
Redactie KW

De renner uit Ingelmunster spurtte naar de vierde plaats in de derde etappe in de Ronde van Valencia, met aankomst in Riba-Roja de Turia.

De traditionele vlucht van de dag kwam op naam van zes renners: Tyler Williams, Daniel Lopez, Ben Perry, Aito Gonzalez, Julio Amores en Alexis Gougeard. Hun maximale voorsprong liep op tot vier minuten, in het peloton was het BMC dat voor leider Van Avermaet aan de bak moest. Zij kregen ook de steun van twee sprintersploegen: Direct Energie en Cofidis.

Toen de bonus van de vluchters was gezakt tot zo’n 45 seconden besloten twee renners op 35 km de sprong te maken uit het peloton: Jos van Emden en Elmar Reinders. Al snel beenden ze de koplopers bij, maar de Nederlander had nog iets extra in de tank en besloot alleen op zoek te gaan naar de zege. Zonder succes, hij werd op 11 km van het eind ingelopen. Zdenek Stybar probeerde in de slotkilometer nog tevergeefs op de verrassing te spelen. Het was Nielsen die zich in de sprint de snelste toonde, voor Bouhanni.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier