Yves Lampaert schikt zich voor de Ronde bij Quick-Step in rol van helper

31/03/17 om 17:57 - Bijgewerkt om 17:55

Yves Lampaert start zondag in zijn derde Ronde van Vlaanderen. De 25-jarige winnaar van Dwars door Vlaanderen steekt in bloedvorm, maar toch eist hij geen rol van kopman op. "Ik wil gewoon mijn werk doen voor de ploeg", zegt hij, "zoals ik dat altijd doe. Ik ken mijn plaats in het team."

Yves Lampaert schikt zich voor de Ronde bij Quick-Step in rol van helper

© BELGA

De Ingelmunsternaar miste vorig jaar de Ronde van Vlaanderen en nog enkele andere klassiekers door een blessure. Dit jaar is hij wel van de partij in de koersen waarvoor hij elke winter urenlang traint. "Tijdrijden (hij werd zevende op het jongste WK in Qatar in de tijdrit en won de ploegentijdrit met zijn team) doe ik graag, maar de liefde ligt bij die voorjaarsklassiekers", herhaalde hij al meermaals.

In Dwars door Vlaanderen kwam zijn droom uit en snelde hij naar de zege, zijn eerste overwinning in een semi-klassieker. Eerder liet de West-Vlaming al mooie dingen zien in Parijs-Roubaix, waar hij in 2015 in zijn tweede deelname zevende werd. "Ooit wil ik die koers winnen. Het is mijn lievelingskoers, maar nu komt dat nog te vroeg. Stap voor stap, elk jaar maak ik progressie en het kopmanschap is niet voor mij. Ik werk ook graag voor anderen en zal dat in de Ronde doen. Dat wordt ook geapprecieerd door de ploeg en het is een rol waarin ik me schik. Ik doe mijn job zoals altijd en ik wil mijn best doen om de overwinning voor de ploeg mee binnen te halen."

Teambelang voorop

Wat wordt dan zijn rol zondag? "Mee de wedstrijd controleren, samen met Julien Vermote en Iljo Keisse, vooral zorgen dat er geen grote groepen wegrijden. Natuurlijk, eerst gaat Iljo aan de bak, daarna Julien", voorziet hij. "Vanaf de heuvelzones is het aan mij om mee te springen, zeker als er interessante groepjes vertrekken. Ik schik me in deze rol. Ik ben zeer blij met die overwinning in Dwars door Vlaanderen, maar hier in de Ronde doe ik mijn werk en hoop ik op een mooie zege met de ploeg. Het teambelang staat voorop."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!