Yves Lampaert rijdt volgende twee jaar voor Omega Pharma-Quick.Step

Redactie KW

Yves Lampaert rijdt de volgende twee jaar voor Omega Pharma-Quick.Step. Dat maakte de Belgische formatie vrijdag bekend. De voorbije twee seizoenen was de 23-jarige West-Vlaming bij Topsport-Vlaanderen-Baloise aan de slag.

Lampaert, in 2012 Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften en in dezelfde leeftijdscategorie tweede in Parijs-Roubaix, boekte dit seizoen enkele mooie ereplaatsen. Zo werd hij vierde in Kuurne-Brussel-Kuurne en afgelopen woensdag tweede in de slotrit van de Ronde van Wallonië.

Lampaert: “Meteen mijn steentje bijdragen”

“Ik ben heel blij met dit contract”, reageerde Lampaert. “Het is voor mij een droom om voor OPQS te kunnen rijden. Ik dicht mezelf wel wat talent voor de klassiekers toe en dan is dit het best mogelijke team. Het is mijn droom om in de toekomt de grote kasseiklassiekers te kunnen rijden. Ook wil ik opnieuw aan mijn tijdrit werken en een completere renner worden. Ik besef dat de volgende twee jaar bepalend worden voor mijn hele carrière. Ik zal dus mijn uiterste best moeten doen. Volgend jaar wil ik onmiddellijk mijn steentje kunnen bijdragen.”

Lefevere: “Zal tijd krijgen om te groeien”

“We volgen Yves al een tijdje”, stelde manager Patrick Lefevere. “Hij reed ook al voor ons beloftenteam. Hij heeft heel wat potentieel en kan in de nabije toekomst tot één van de beste renners van zijn generatie uitgroeien. Hij houdt van de kasseien, maar kan dankzij zijn grote motor ook een belangrijke pion worden in onze leadout voor de sprints. Hij zal bij ons de tijd krijgen om te groeien en te leren van de meer ervaren renners. We zijn ervan overtuigd dat hij snel zijn waarde zal bewijzen.”

Dat Lampaert tekent bij de ploeg van Lefevere is wel enigszins een verrassing, aangezien Walter Planckaert – ploegleider bij Topsport Vlaanderen – eerder te kennen gaf dat de West-Vlaming dicht bij een overgang naar Trek stond.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier