Yves Lampaert mist Ronde en Parijs-Roubaix

Yves Lampaert eerder dit seizoen in de Tirreno-Adriatico. © BELGA
Redactie KW

Wegens een aanslepende achillespeesblessure zal Yves Lampaert komende zondag niet aantreden in de Ronde van Vlaanderen. Ook voor Parijs-Roubaix moet hij forfait geven.

De 24-jarige Lampaert miste de voorbije dagen onder meer de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem door een blessure aan zijn rechterachillespees. De medische staf ziet onvoldoende vooruitgang, waardoor hij nog langer aan de kant zal staan. Lampaert, vorig jaar zevende in Parijs-Roubaix, zag dit seizoen al het Belgische openingsweekend aan zich voorbijgaan door een breuk in het borstbeen.

Ik ben triest, want de klassiekers waren het hoogtepunt van het seizoen voor mij“, aldus Lampaert, die binnen twee weken opnieuw begint te trainen. “Het is tot nog toe geen goed jaar, met eerder al mijn val in de Ronde van de Algarve en nu dit. Het is niet leuk koersen als de Ronde op de televisie te moeten bekijken, zeker niet voor een Belgische renner. Ik wil deze bladzijde zo snel mogelijk omslaan en behoudt mijn focus op de komende doelstellingen, want het seizoen is nog lang.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier