Yves Lampaert komt met ambitie, maar kijkt ook naar een andere West-Vlaming

22/06/16 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Vorig jaar moest Yves Lampaert (Etixx-Quick Step) in Mol-Postel nog genoegen nemen met de dichtste ereplaats na Jurgen Van den Broeck.

Yves Lampaert komt met ambitie, maar kijkt ook naar een andere West-Vlaming

© BELGA

Laatstgenoemde geeft donderdag echter forfait voor het BK tijdrijden, waardoor Lampaert nu als allerlaatste aan de titelstrijd mag beginnen en één van de topfavorieten is voor de driekleur.

"Laat me stellen dat ik deels favoriet ben", mildert Lampaert. "Vergeet Victor Campenaerts en zeker Sep Vanmarcke niet als te duchten concurrenten. Victor ken ik nog van mijn periode bij Topsport Vlaanderen-Baloise en hij zit nog steeds in mijn vriendenkring. Ik weet dat hij gebrand is op deze koers. Al een heel seizoen is hij hierover bezig en hij is een tijdritspecialist."

"Sep Vanmarcke is volgens mij ook een grote kandidaat voor de driekleur. Hij won onlangs nog de Ster ZLM Toer. Dat wil zeggen dat Sep conditioneel top is. Bovendien zet men bij Lotto.NL-Jumbo de laatste tijd serieus in op het tijdrijden."

"Ik moet het meer hebben van korte tijdritten, prologen zeg maar. Wat wel in mijn voordeel speelt, is dat het aantal af te werken kilometers dit jaar teruggeschroefd werd van 49 tot 34 kilometer. Toch moet je zo'n race tegen de tijd altijd indelen. Je kan niet de volle 34 kilometer voluit gaan. Afwachten ook wat de weersomstandigheden zijn. Er wordt onweer voorspeld, ook dat kan een nefaste invloed hebben op de prestaties. Er wordt wel gereden in drie tijdsblokken. De laatste negen renners, en misschien wel de favorieten voor de zege, vertrekken om de twee minuten. Ik start donderdag alvast met zeer gezonde ambitie."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!