Yves Lampaert hoopt op selectie bij Etixx -Quick Step voor WK ploegentijdrit

14/09/16 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

De ploeg, al twee keer wereldkampioen ploegentijdrit, last een stage in, in de buurt van het vliegveld van Ursel waar automatismen kunnen aangekweekt worden.

Yves Lampaert hoopt op selectie bij Etixx -Quick Step voor WK ploegentijdrit

© Yuzuru SUNADA

Dat raakte in de marge van het Europees kampioenschap in Plumelec-Morbihan bekend. Zoals hij zelf al een paar keer aangaf is Tom Boonen er dit jaar niet bij, hij verkiest Parijs-Tours boven de ploegentijdrit in Qatar.

Wel van de partij is wellicht Yves Lampaert. Dat vertelde hij dinsdagavond in Vannes waar hij momenteel verblijft met de Belgische selectie voor het EK in Plumelec. "Nu is er eerst het EK, vertelde hij. "Dan verlegt de focus zich naar het WK. Hopelijk mag ik daar ook deel uitmaken van de Belgische selectie in het tijdrijden. Er is ook nog de ploegentijdrit met Etixx-Quick Step op dat WK. In de week na de Eneco Tour doen we daarom nog een korte stage, twee of drie dagen, met de ploeg en trainen we in Ursel, zoals we dat nog al in het verleden gedaan hebben. Ik hoop weer deel te mogen uitmaken van dat team voor de ploegentijdrit, net zoals dat vorig jaar jaar het geval was (toen viel Julien Vermote in laatste instantie af, terwijl hij er wel bij was in 2014 in Ponferrada) Tom Boonen is er dit jaar niet bij in de ploeg, dan stijgen mijn kansen wel", aldus de renner uit Ingelmunster.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!