Yves Lampaert geeft in laatste instantie forfait

Yves Lampaert moet jammerlijk genoeg forfait geven © BELGA
Redactie KW

Yves Lampaert staat donderdagnamiddag niet aan de start van de tijdrit op het EK in het Deense Herning. De 26-jarige renner van Quick-Step Floors, regerend Belgisch kampioen tegen de klok, is ziek en heeft koorts.

Vorig jaar werd Lampaert zesde tijdens de EK-tijdrit in het Franse Plumelec. Door het forfait van Lampaert is Victor Campenaerts, in 2016 winnaar van zilver in de discipline, de enige Belgische vertegenwoordiger in de tijdrit voor elite mannen.

“Yves had 38,6 graden koorts”, aldus bondscoach Kevin De Weert, “dan kan je eenvoudigweg niet koersen. Het is heel jammer voor hem, maar dat zou gewoon niet verstandig geweest zijn.”

“De beslissing om niet te starten is in samenspraak genomen”, verduidelijkt bondsdokter Kris Van der Mieren. “Yves was al een paar dagen niet al te best, maar woensdagavond is zijn ziekte dan echt doorgebroken en in de loop van deze ochtend ging zijn toestand ook fel achteruit, maakte hij koorts en dan moet je niet koersen. Yves heeft een virale infectie en vooral last van de luchtwegen. Het had geen enkele zin om hem te laten starten. Hij voelde zich ook echt ziek en uiteraard is het jammer dat hij forfait moest geven.”

Lampaert keert donderdag, net zoals Campenaerts, zoals voorzien gewoon huiswaarts en zal verder uitzieken in België.

(Belga)