Yves Lampaert en Ann-Sophie Duyck mogen tijdrit beslechten op WK in Qatar

20/09/16 om 21:25 - Bijgewerkt om 21:24

De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) heeft dinsdag al heel wat selecties bekendgemaakt voor de Wereldkampioenschappen wielrennen op de weg in het Qatarese hoofdstad Doha (10-16 oktober).

Yves Lampaert en Ann-Sophie Duyck mogen tijdrit beslechten op WK in Qatar

© BELGA

Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) en Yves Lampaert (Etixx-Quick Step) verdedigen er de Belgische eer in het tijdrijden bij de mannen elite.

Op de afgelopen Europese kampioenschappen in het Franse Plumelec pakte Victor Campenaerts zilver in de tijdrit bij de elite, Yves Lampaert eindigde als zesde. De selectie voor de wegrit bij de elite wordt volgende week maandag bekendgemaakt. "In afwachting van de persconferentie van maandag 26 september maken we alvast de eerste selecties bekend voor de Wereldkampioenschappen op de weg in Doha", kondigde de KBWB aan in een persbericht.

Ann-Sophie Duyck rijdt de tijdrit bij de vrouwen.

De KBWB maakte alle selecties in het tijdrijden en de deelnemers voor de wegritten bij de vrouwen junioren, mannen junioren en vrouwen elite bekend. De selecties voor de wegritten bij de mannen elite en mannen beloften worden op maandag 26 september meegegeven.

Selecties:

.Mannen junioren tijdrit: Ruben Apers en Jasper Philipsen

.Mannen beloften tijrit: Senne Leysen en Nathan Van Hooydonck

.Mannen elite tijdrit: Victor Campenaerts en Yves Lampaert

.Vrouwen elite tijdrit: Ann-Sophie Duyck

.Vrouwen junioren wegrit: Lotte Rotman en Febe Schokkaert

.Mannen junioren wegrit: Ruben Apers, Jasper Philipsen, Gerben Thijssen, Brent Vanmoer, Lothar Verhulst en Sasha Weemaes

Reserves (in alfabetische volgorde): Gilles Borra, Stijn Demolder en Sander De Pestel

.Vrouwen elite: Valerie Demey, Sofie De Vuyst, Jolien D'hoore, Lotte Kopecky, Kaat Van der Meulen en Anisha Vekemans

Reserves (in alfabetische volgorde): Annelies Dom en Kaat Hannes

Wordt bekendgemaakt op maandag 26 september:

.Mannen beloften: zes renners te kiezen uit: Piet Allegaert, Jenthe Biermans, Kevin Deltombe, Senne Leysen, Christophe Noppe, Edward Planckaert, Guillaume Seye, Nathan Van Hooydonck en Enzo Wouters

.Mannen elite

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!