Yves Lampaert: "De echte hitte heb ik echt niet graag"

07/10/16 om 20:14 - Bijgewerkt om 20:11

Yves Lampaert maakt voor het tweede jaar op rij deel uit van de selectie van Etixx - Quick.Step voor het WK ploegentijdrit.

Yves Lampaert: "De echte hitte heb ik echt niet graag"

© BELGA

Vorig jaar won hij met zijn team zilver. "We komen naar hier voor de wereldtitel", aldus de 25-jarige renner. "Lukt dat niet, dan zal wellicht ontgoocheling overheersen."

"Natuurlijk, als je alles uit de kast hebt gehaald en je pakt dat goud niet, maar een zilveren medaille bijvoorbeeld, dan moet je misschien ook wel tevreden zijn", nuanceert hij tijdens een persmoment in Doha. "We hebben er alles aan gedaan om hier goed te zijn. Het seizoen was al lang, iedereen is moe, maar zondag willen we nog één keer alles geven met de ploeg. Samen winnen. Ik houd echt van de ploegentijdrit, het is heel prestigieus, de beleving van zo'n event is helemaal anders dan een andere wedstrijd. Ik ben altijd blij als er iemand wint van de ploeg, maar als je zo samen, met één team op het podium kan staan, dat is toch speciaal."

In de Eneco Tour bedroeg het verschil tussen winnaar BMC en Etixx - Quick-Step zes seconden. "Zij zijn ook nu de grote favoriet", beseft Lampaert. "Maar zes seconden is niet veel. En dit parkoers is zwaar, voor grote motoren op de lange rechte stukken. Het wordt verraderlijk, afzien ook met die warmte. Het wordt zaak om daar goed mee om te gaan. Zelf kan ik er minder goed tegen dan ik zou willen. De koude doet me niets, maar die echte hitte heb ik niet graag. Je moet vooraf zeker voldoende vocht innemen."

Slechts 15 ploegen nemen deel aan het WK ploegentijdrit. "Voor mij maakt dat niet veel uit", eindigt Lampaert. "Acht ploegen van de top tien van vorig jaar zijn van de partij. Akkoord er zijn minder deelnemers, maar de ploegen met ambitie zijn hier, dat doet niets af aan de waarde van de wereldtitel."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!