Yves Lampaert 23ste op WK tijdrijden: “Klim was gewoon te zwaar voor mij”

© BELGA
Redactie KW

Yves Lampaert werd vorig jaar zevende op het WK tijdrijden, maar wist vooraf al dat hij de slotklim, de Mount Floyen, niet goed zou kunnen verteren.

Hij zette bijzonder sterke tussentijden neer, maar verloor heel wat tijd in de laatste 3,4 km bergop en werd uiteindelijk 23e. “Het was precies zoals ik verwacht had”, zei hij, “alles liep goed, tot het eind. Die klim was gewoon te zwaar voor mij.”

“Het eerste deel verliep heel goed”, legt de renner van Quick-Step Floors uit. “Ik heb gewoon alles gegeven in dat eerste stuk en dan ben ik zo snel mogelijk die klim op gereden. Sneller kon ik niet. Was dat nu een klimmetje geweest van anderhalve kilometer, dan eindig ik misschien iets dichter, maar nu was het 3,4 km en zo steil. Dat is gewoon te lastig voor mij.”

Ook Lampaert kreeg een plannetje van Tom Steels. “In dat eerste deel kon ik die wattages trappen, maar op die klim lukte dat niet. Ik moest terugschakelen. Tja, harder kon ik niet. Zelfs in een gewone koers heb ik moeite met zo’n klim, tijdens een tijdrit kon dat niet anders zijn.”

Zo’n klimtijdrit is gewoon mijn ding niet en dat moet je kunnen toegeven

Lampaert deed geen fietswissel. “Jullie hebben allemaal de beelden gezien”, lachte hij weg. “Ik ben daar gewoon niet goed in, dat verliep heel klungelig en dan is het beter dat je dat niet doet. Ik heb de juiste beslissing genomen en eindig hier op mijn plek. Zo’n klimtijdrit is gewoon mijn ding niet en dat moet je kunnen toegeven.”

“Mijn oren suizen trouwens nog een beetje na van het vele lawaai op die klim”, aldus Lampaert. “Het is plezant dat er veel volk is, maar tijd om daar naar te kijken heb je toch niet in een tijdrit. Het was veel lawaai ja, heel veel lawaai zelfs en van mij hadden ze me zelfs een duwtje mogen geven onderweg.”

In de wegrit is Lampaert er niet bij zondag. “Dat is jammer, ik had graag deelgenomen. De bondscoach kiest en het zijn negen sterke renners, al ben ik ervan overtuigd dat ik daar ook mijn plekje had verdiend. Al respecteer ik de beslissing van de bondscoach.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier