Xandro Meurisse wil tweede plaats vasthouden in Circuit de la Sarthe

© vdb
Redactie KW

Wanty-Groupe Gobert greep donderdag de macht in de koninginnenetappe van het Circuit de la Sarthe met een overwinning van Guillaume Martin en een tweede plek voor Xandro Meurisse. Martin is ook de nieuwe leider. Meurisse is op 16 seconden tweede in de stand.

“Helaas had ik tijdens de etappe al te veel energie verspeeld om Guillaume bij te houden op de laatste beklimming. Hij ging enorm hard”, verklaarde Meurisse. “Guillaume wilde nog op me wachten, maar ik heb geroepen dat hij solo moest gaan. Voor de koers hadden we afgesproken dat hij de leider was, dus ben ik ook wel blij met zijn overwinning en deze tweede plek. De mentaliteit in de ploeg zit goed en iedereen trekt aan hetzelfde zeel. De ploeg is ook verbeterd in de breedte en vrijdag willen we Guillaume naar de eindzege loodsen. Hopelijk kan ik dan ook mijn tweede plek behouden.”

“De afgelopen weken begon ik wat te twijfelen. Daarover heb ik veel met mijn trainer en vriendin gepraat. Vorig jaar pakte ik een podiumplek in de Volta Limburg Classic, nu duurde het langer. Het is al april en de twijfels begonnen te groeien. Al voelde ik in Nederland al wel dat de vorm in stijgende lijn zat. Deze podiumplek stelt me gerust voor het vervolg van het seizoen. Ik kijk vooral al een tijdje met ambitie uit naar de Brabantse Pijl.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier