Xandro Meurisse opnieuw op podium in Dwars door Vlaamse Ardennen

11/06/17 om 07:21 - Bijgewerkt om 09:40

Kortrijkzaan Xandro Meurisse eindigde zaterdag na een offensieve wedstrijd tweede in Dwars door de Vlaamse Ardennen. Menenaar Maxime Vantomme werd knap derde.

Xandro Meurisse opnieuw op podium in Dwars door Vlaamse Ardennen

Twee West-Vlamingen op het podium naast Cameron Meyer: links Xandro Meurisse en rechts Maxime Vantomme. © Foto Coghe

Na een aanvallende wedstrijd maakte Meurisse na onder andere beklimmingen van de Taaienberg, de Muur en Bosberg deel uit van een kopgroep van vier renners. Een aantal renners, waaronder Jérôme Baugnies, kon terugkeren op het laatste vlakkere gedeelte. De Australiër Cameron Meyer, vorig jaar nog actief bij Team Dimension Data, sprong weg op 30 kilometer van de finish en hield stand. Xandro Meurisse toonde zich strijdvaardig en sprong in de finale weg met Vantomme, die hij in de spurt om de tweede plek klopte. Voor Meurisse is het al de vijfde podiumplek van het seizoen. Jérome Baugnies eindigde vierde.

"Ik heb een erg aanvallende wedstrijd gereden", blikte Xandro Meurisse terug. "150 kilometer lang heb ik gekoerst. Ik voelde me vandaag een van de sterksten. Op de hellingen heb ik mijn tempo gereden en me niet echt gespaard. Misschien kwam ik daardoor net een tikkeltje tekort in de finale. Maar als je ziet dat Meyer dan nog bijna 30 kilometer alleen naar de overwinning rijdt, dan weet je het wel. Nochtans zaten we achter hem ook niet stil."

"Deze ochtend had ik mijn twijfels na GP Gippingen op donderdag te rijden, maar ik was blijkbaar toch goed gerecupereerd. Een vijfde podiumplek toont aan dat ik goed bezig ben. Ik had vandaag gehoopt een eerste overwinning van het seizoen te boeken. Maar ik kijk in ieder geval met vertrouwen uit naar de Ster ZLM Toer. Op de aankomst in La Gileppe wil ik iets proberen."

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!