WTC Julius Caesar uit Lo is klaar voor 20ste Westhoek-rally

Enkele mountainbikers van WTC Julius Caesar verkenden al eens het parcours.
Redactie KW

Op zondag 1 oktober vindt de jaarlijkse Westhoek-rally plaats, een jubileumeditie deze keer. De voorbereidingen startten dit weekend al.

Het was het alle hens aan dek bij WTC Julius Caesar. Zaterdag werd de mountainbiketocht uitgestippeld en op zondag reden enkele clubleden het parcours nog eens af om te zien of alles in orde was.

Ook over privégrond

“We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk offroad wegen in het parcours op te nemen”, zegt Patrick Vermeulen van WTC Julius Caesar. “Het traject loopt over het grondgebied van Lo, Pollinkhove, Vleteren, Reninge, Noordschote, Merkem en terug naar Lo. Elke deelnemer kan op zijn eigen tempo rijden. Iedereen kan dus deelnemen. Het is een gezonde vorm van recreatie midden in de natuur.”

WTC Julius Caesar vroeg speciaal toestemming aan landbouwers en eigenaars om éénmalig over hun privégronden te mogen passeren. Ook Agentschap Natuur en Bos werd nauw betrokken bij de organisatie van deze tocht, wat voor mooie unieke doorsteken zorgt.

Parcours geoptimaliseerd

De editie van vorig jaar werd in heroïsche omstandigheden gereden, met stormwind en hevige regen. Enkel de echte Flandriens kwamen uit hun bed om aan de Westhoek-rally deel te nemen.

“Toch waren de deelnemers tevreden over het toen nieuwe, uitgebreide parcours”, zegt Patrick Vermeulen. “Dit jaar werd het parcours nog geoptimaliseerd. Het aandeel offroad voor de grote rit bedraagt maar liefst 63%. Dat is in onze regio veel, en voor de korte rit toch ook meer dan 50%.”

“Hoop op zonnige editie”

“We hopen nu alleen nog op goed weer en veel deelnemers. De voorbereiding van de vele vrijwilligers zal zich hopelijk uiten in een succesvolle, zonnige editie met veel tevreden mountainbikers”, voegt Patrick er nog bij.

Starten kan tussen 7.30 en 10.30 uur op het sportterrein in de Zuidstraat bij de brandweerkazerne. De deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 33 km, 39 km, 50 km of 60 km. De deelnameprijs bedraagt 3 euro voor vergunninghouders en 5 euro voor niet-aangeslotenen.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier