Wout Van Aert pakt de zege in Duinencross Koksijde na knappe solo

© BELGA
Redactie KW

Wout Van Aert (Telenet-Fidea) heeft zaterdag in Koksijde de tweede Wereldbekermanche veldrijden van het seizoen op zijn naam geschreven.


© BELGA

De regerende wereldkampioen bij de beloften ging er iets voor halfweg koers alleen vandoor. Uiteindelijk finishte hij met een voorsprong van 42 seconden op Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games). De Nederlander Mathieu Van der Poel (BKCP-Powerplus) kende na een superstart een stevige terugval in het slot en kon nog nipt de derde plaats veiligstellen, op 53 seconden van de winnaar. Tom Meeusen werd vierde op 56 seconden, Klaas Vantornout vervolledigde de top vijf.

Wout Van Aert pakt de zege in Duinencross Koksijde na knappe solo

Klaas Vantornout. (Foto Coghe)
© COGHE GINO

Geen Van der Haar

Belgisch kampioen Sven Nys kwam na een slechte start nooit in het stuk voor. De Nederlander Lars Van der Haar (Giant-Shimano) kwam door ziekte niet aan de start en kon dus zijn leidersplaats in de WB-stand niet verdedigen. In die stand neemt Pauwels met 140 punten de leiding over, voor Tom Meeusen en Klaas Vantornout (beiden 115 punten).

Wout Van Aert pakt de zege in Duinencross Koksijde na knappe solo

Wout Van Aert. (Foto Coghe)
© COGHE GINO

“Zege is voor Niels Albert”

“Deze zege is voor Niels Albert”, vertelde Van Aert na afloop aan Sporza. Albert veroverde in 2012 in Koksijde zijn tweede wereldtitel bij de profs. In mei dit jaar moest hij echter noodgedwongen stoppen met crossen. Nadien werd Albert ploegleider van Wout Van Aert bij Vastgoedservice-Golden Palace. “Ik dacht tijdens de wedstrijd vaak aan Niels. Ik vierde ook zoals hij en Paul Herygers dat deden. Origineel was dat niet, maar het was een fantastisch moment. Ik kom erg graag naar hier en dat zal nu niet veranderen”, aldus Van Aert.

De amper twintigjarige veldrijder maakte er in de West-Vlaamse duinen een demonstratie van en reed meer dan een halve cross alleen aan de leiding. “Ik had vooraf een spannender scenario in gedachten. Dat ik dan meer dan een halve wedstrijd alleen op kop kan rijden, dat maakt het extra mooi. Vooral de laatste ronde deed enorm veel deugd. Het applaus van het publiek gaf me echt kippenvel. Dat ik hier nu al kan winnen, dat kan toch niet iedereen zeggen. Na de Koppenberg nog zo’n klassieker winnen, is echt speciaal”, besloot Van Aert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier