Wout van Aert klasse apart op Koppenberg, Vantornout en Vanthourenhout maken mee de koers hard

02/11/16 om 06:58 - Bijgewerkt om 06:56

Wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) heeft dinsdag in Oudenaarde voor het derde jaar op rij de Koppenbergcross gewonnen.

Wout van Aert klasse apart op Koppenberg, Vantornout en Vanthourenhout maken mee de koers hard

© BELGA

Op het lastige parcours op en rond de Koppenberg keken de renners in de beginfase nog de kat uit de boom. In de derde ronde besloot Van Aert dat het welletjes was en plaatste hij een kleine versnelling. Eerste slachtoffer was verrassend Mathieu van der Poel. De Nederlander probeerde wel, maar kon een groepje met Pauwels, Klaas Vantornout, Michael Vanthourenthout en co niet volgen en verzeilde in een derde groep met Laurens Sweeck.

Vooraan moest Van Aert alleen Toon Aerts naast zich dulden, maar de opeenvolging van hoogtemeters zorgde ervoor dat net voor het ingaan van de vijfde ronde de veer ook brak bij de kersverse Europese kampioen. Aerts zou wat later ook zijn tweede positie verliezen.

Vierde en vijfde plaats

Op Van Aert stond geen maat, ronde na ronde diepte hij zijn voorsprong uit. De strijd om de ereplaatsen was spannender met Lars van der Haar, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Jens Adams, Toon Aerts en Klaas Vantornout. Aerts deemsterde weg, Pauwels verdapperde en reed naar een tweede stek. Van der Haar knokte zich naar een eerste podiumplaats in een klassementscross sinds hij in het begin van het seizoen wegens een blessure enkele crossen miste. Aerts finishte nog op een vierde plaats. Klaas Vantornout eindigde vijfde, Michael Vanthourenhout zesde. Van der Poel kende een totale offday en eindigde op bijna vijf minuten van Van Aert, die met zijn achtste zege van het seizoen zijn leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee verstevigde.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!