WK wielrennen: jullie willen deze 3 West-Vlamingen graag mee naar het WK in Qatar

26/09/16 om 06:25 - Bijgewerkt om 12:00

Maandag 26 september en dus maakt de bondscoach vandaag de selectie bekend voor het WK wielrennen in Qatar. Wij vroegen onze lezers vrijdag welke West-Vlamingen er niet mogen ontbreken in die selectie, dit is het resultaat.

WK wielrennen: jullie willen deze 3 West-Vlamingen graag mee naar het WK in Qatar

Dat bondscoach Kevin De Weert Tom Boonen en Greg Van Avermaet meeneemt naar de woestijn, daar kunnen we best begrip voor opbrengen. Maar uiteraard laten we die kleppers best omringen door een paar hardwerkende, tactisch geniale en trouwe West-Vlaamse ploegmaats.

We gaven de bezoekers van KW.be de keuze uit de West-Vlamingen in vorm en zij brachten massaal hun stem uit. Er liepen ruim 800 stemmen binnen. De renner die de meeste kruisjes achter zijn naam kreeg, was veelwinnaar Timothy Dupont. Maar liefst 17,31% ziet hem er liefst bij. Ook snelle man Jens Debusschere (12,62%) en Jens Keukeleire (12,48%) horen volgens jullie thuis in de selectie.

We hadden drie West-Vlamingen vooropgesteld en dus kunnen we Julien Vermote (11%) beschouwen als eerste reserve, kort gevolgd door Gianni Meersman (10,14%). Sep Vanmarcke haalde 9,64%, maar hij zag zijn voorbereiding door ziekte in het water vallen en lijkt dus sowieso niet dé man voor Qatar. Bovendien wordt hij binnenkort papa en zal hij dus niet wakker liggen van een gemiste selectie (maar misschien des te meer van een hongerige boreling).

Er waren ook nog behoorlijke scores voor Yves Lampaert (8,53%) en Jelle Wallays (5,81%), voor de anderen hebben mogelijk vooral hun ouders en broers of zussen gestemd...

(FV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!