Winnaar Jens Debusschere: “Ik beleef deze overwinning met gemengde gevoelens”

© BELGA
Redactie KW

Jens Debusschere (Lotto-Soudal) hield woensdag in de sprint knap iedereen af, waardoor hij voor de eerste keer Dwars door Vlaanderen (Bel/1.BC) kon winnen. “Ik beleef deze overwinning met gemengde gevoelens”, vertelde de voormalige Belgische kampioen na afloop in Waregem.

“Ik kan immers niet echt tevreden zijn met deze zege, want mijn land is in shock na de aanslagen van gisteren. Ik hoop echt dat iedereen weer snel de kracht vindt om zo snel mogelijk het echte leven te hervatten.”

De 26-jarige Debusschere kreeg de zege niet cadeau. Topfavoriet Greg Van Avermaet plaatste in de finale nog een schitterende versnelling en werd pas met de meet in zicht gegrepen. “Er was afgesproken dat Tiesj Benoot of Pim Ligthart voor mij de sprint zou aantrekken, als het zover zou komen. Maar wij hadden al serieus wat krachten opgesoupeerd door jacht te maken op Van Avermaet. We moesten hem te pakken zien te krijgen, want anders was het toch koersen voor de tweede plaats. Van Avermaet kraakte pas in de laatste rechte lijn en dan was mijn moment gekomen”, lachte Debusschere.

“Ik stemde mijn sprint af op de mannen van Trek omdat die gingen werken voor Theuns. Ik wist dat het wind op kop was en wachtte daarom net lang genoeg om aan de leiding te komen. Ook Coquard was sterk en leek het even te halen. Slechts in de laatste vijftien meter kon ik hem remonteren. Ik heb nog een klein beetje last van mijn ribblessure, maar vandaag kan ik het toch mooi afmaken. Ik had ook echt toegeleefd naar deze week. Deze Dwars door Vlaanderen was al een doel, maar ik hoop er ook nog in Gent-Wevelgem te staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier