Wielrenner uit Eritrea verdwaalt in E3 Harelbeke en is pas na 21 uur terecht

© BELGA
Redactie KW

Mekseb Debesay uit Eritrea raakte op het einde van de E3 Harelbeke achterop en besloot dan maar de pijltjes te volgen, maar hij kwam allesbehalve in Harelbeke terecht… Gelukkig vond hij hulp bij een toerist.

Mekseb Debesay (24) uit Eritrea zal zich zijn eerste profkoers in Vlaanderen ongetwijfeld nog lang herinneren. De wielrenner van Dimension Data raakte achterop in een groepje dat op twintig kilometer van de aankomstlijn besloot om via binnenwegen naar Harelbeke te rijden.

Hij volgde de pijltjes van de koers, maar om de een of andere reden raakte hij niet in Harelbeke. Hij verdwaalde en had op een bepaald moment 206 kilometer op de teller, de koers duurt nochtans maar 200 kilometer. Uiteindelijk besloot hij een toerist aan te spreken die hem uiteindelijk mee naar huis nam voor een deugddoende douche, verse kleren en een maaltijd.

Ondertussen waren ze bij Dimension Data, zijn ploeg, bijzonder ongerust om de renner. Zowel de politie, de wedstrijdjury als de organisatie wisten niet waar Mekseb Debesay zat. Uiteindelijk liep rond 21 uur het verlossende telefoontje binnen in het Mercure Hotel in Roeselare, daar waar de ploeg verblijft.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier