Wielrenner Gorik Gardeyn veroordeeld voor overdreven snelheid (met de auto)

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Brugse politierechter heeft ex-profwielrenner Gorik Gardeyn (34) veroordeeld tot een effectieve geldboete van 300 euro en een rijverbod van 15 dagen. De Egemnaar werd op de autosnelweg geflitst aan 162 kilometer per uur.


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Gorik Gardeyn beging de snelheidsovertreding op 20 januari 2014 langs de E403 ter hoogte van Ardooie. “Dat was toch aan een serieuze snelheid. Je was die dag niet met de fiets zeker?”, verwees de rechter naar de wielercarrière van Gardeyn.

De ex-profrenner excuseerde zich uitgebreid voor de feiten. Gardeyn legde uit dat hij die dag onbewust wat harder reed, omdat er weinig verkeer was. Hij vroeg aan de rechter om hem een werkstraf op te leggen. De rechter ging niet in op die vraag en veroordeelde Gorik Gardeyn tot een geldboete van 450 euro, waarvan 150 euro met uitstel. Zijn rijverbod van 15 dagen zal in de weekends uitgevoerd worden, zodat zijn opleiding en stage als opvoeder niet in het gedrang komt.

Gorik Gardeyn koerste tijdens zijn lange profcarrière onder andere enkele seizoen voor de Lotto-ploeg. In 2007 won hij de tweede rit in de Ronde van België. Nu komt de Egemnaar uit voor het continentale team Veranclassic-Doltcini.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier