Wielrenner Daan Myngheer overleden na hartstilstand

Redactie KW

Daan Myngheer, de profwielrenner uit Hooglede, is maandagavond overleden nadat hij eerder in het paasweekend na een rit onwel werd, een hartstilstand deed en in coma ging.

Daan Myngheer voelde zich niet goed in het slot van de ochtendetappe van zaterdag in het Internationaal Wegcriterium. Hij stapte af, werd onwel en kreeg in de ambulance een hartstilstand. Hij ging daarna in een coma in het ziekenhuis van het Corsicaanse Ajaccio, daar is hij op paasmaandag even na 19 uur overleden. Dat liet zijn ploeg deze nacht via Facebook weten.

Wielrenner Daan Myngheer overleden na hartstilstand

Daan Myngheer had eerder al problemen met de gezondheid. Toen hij de beloften voor EFC-Etixx reed werd hij tweemaal op korte tijd onwel, maar onderzoek bracht niks aan het licht. Hij doorstond bij zijn volgende ploegen ook altijd de medische tests, behalve bij Topsport Vlaanderen-Baloise, waar hij normaliter dit seizoen een contract zou tekenen. Daar sprong de deal wel af op een ‘een detail’ in de medische keuring.

Palmares

De 22-jarige renner behaalde verschillende podiumplaatsen in zijn carrière. Zo eindigde hij in 2010 als tweede in de Omloop Het Nieuwsblad voor junioren na Dylan Teuns, en werd hij in 2011 Belgisch kampioen wielrennen voor junioren in Wielsbeke. Datzelfde jaar won hij ook onder meer de Omloop Mandel-Leie-Schelde voor junioren, en in 2013 eindigde hij op de eerste plaats van het eindklassement van de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften. Vorig jaar nog won hij de Memorial Noël Soetaert en reed hij als luxeknecht het WK voor beloften in het Amerikaanse Richmond. Daar werd hij 64e.

Het nieuws van het overlijden van Myngheer komt er minder dan 24 uur na de bekendmaking van het overlijden van de Luikse renner Antoine Demoitié, die zondag ten val kwam tijdens Gent-Wevelgem en vervolgens werd aangereden door een motor. De 25-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert overleed in het Universitair Ziekenhuis van het Franse Rijsel. Net zoals bij Demoitié stemde ook bij Myngheer de familie in met orgaandonatie.

(WVS/Belga)