Wielerwedstrijd door Heuvelland kost organisatoren voortaan 300 tot 500 euro

Redactie KW

Maandagavond greep in het Heuvellands gemeentehuis een infovergadering plaats voor de organisatoren van wielerwedstrijden en andere manifestaties die gebruik maken van Heuvellands grondgebied.

Zowat alle organisatoren van de belangrijkste wedstrijden waren aanwezig, ook de organisatie van de Ieperse rally en de Klimkoers op de Monteberg.

“Koersen ten dode opgeschreven”

Nadat burgemeester Lewyllie het waarom van een heffing aan de organisatoren had uitgelegd, mochten de aanwezigen vragen stellen. Bij enkelen rees de vraag of er bij deze beslissing van Heuvelland geen precedent wordt geschapen dat opvolging zal krijgen van andere gemeenten. “Want dan zijn de koersen ten dode opgeschreven als er overal dient te worden betaald”, klonk het. Wielerbond Vlaanderen betreurde de late beslissing en had vragen i.v.m. de wettelijkheid ervan, maar iedereen wilde weten wat er nu betaald moet worden.

Tarief

Voor dit jaar rekent de gemeenten tijdens weekdagen 300 euro aan, tijdens het weekend wordt dat 500 euro per wedstrijddag. Volgend jaar zou dat kunnen worden verhoogd naar respectievelijk 500€ en 750 euro,waarna de prijs zou gefixeerd worden, maar na een evaluatie op het einde van dit jaar. Dit moet nog worden goedgekeurd in de volgende gemeenteraad.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier