Wielerheld Yves Lampaert krijgt feestelijke ontvangst bij thuiskomst in Ingelmunster

17/10/16 om 20:38 - Bijgewerkt om 20:36

De renner van Etixx-QuickStep werd wereldkampioen in de ploegentijdrit en zette ook individueel een straffe prestatie neer.

Wielerheld Yves Lampaert krijgt feestelijke ontvangst bij thuiskomst in Ingelmunster

Toen medaillewinnaar Yves Lampaert rond 18 uur op de ouderlijke hoeve in de Zuidstraat aankwam, brak er meteen een volksfeest los. Dat was vooral het werk van de harde kern rond renner Yves Lampaert, 'Forza Lampaert', en van de mensen van supporterslokaal de Wante.

Dagenlang was er gewerkt, onder meer aan een immens spandoek om hun idool te verwelkomen. Van zodra de renner het erf opreed waren de fans niet meer te houden. De renner werd zowat platgeknuffeld.

Yves bleef bij dit alles heel relaxt en rustig, maar het deed hem zichtbaar deugd dat zovelen zijn prestaties naar waarde weten te schatten. Bert Vanwynsberghe, de voorzitter van supportersclub Forza Lampaert, had het over een knalprestatie. De gouden medaille in de ploegentijdrit was fantastisch, maar de zevende stek in de individuele tijdrit leek voor hem nog straffer. "Wij gaan in de komende jaren nog heel veel plezier beleven aan onze renner!"

Ook bij vader Lampaert kon het geluk niet op. "Ik ben blij dat hij weer thuis is na deze fantastische prestaties. We zijn met zijn allen terecht fier op hem", aldus vader Lampaert. "Nu kan hij een poosje genieten van het rustige leven op de Klippelhoeve en de batterijen terug opladen voor volgend seizoen. En daarin kijken we nu al uit naar Parijs - Roubaix."

(CLY)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!