Zeges in West-Vlaanderen Cycling Tour voor Stef Scharre en CT Luc Wallays

© WO

Zaterdag stonden er twee ritten op het programma in de West-Vlaanderen Cycling Tour: eerst een rit in lijn, daarna een ploegentijdrit. Stef Scharre won de eerste rit en mocht even de leidertrui om maar moest die na de tweede rit van de dag weer afstaan aan de Nederlander Bodi Del Groso.

Stef Scharre werd in Bellegem de verdiende winnaar van het eerste luik van de tweede rit in West-Vlaanderen Cycling Tour. Hij trok op iets meer dan drie ronden van het einde in de aanval en enkel de Nederlander Bodi Del Groso zou erin slagen de kloof met de leider te overbruggen. Het peloton bleef nog eventjes aandringen maar de leiders trokken toch de laatste ronde van 7,5 km in met ruim dertig seconden voorsprong. In de bergop naar de aankomst kon Scharre een kleine kloof slaan om met een drietal seconden voorsprong winnaar te worden. Even later won Laurens Vandaele vlotjes de pelotonspurt voor de derde plaats. Voor Stef Scharre was het de zevende seizoenzege.

© WO

De tweede rit B in West-Vlaanderen Cycling tour, een ploegentijdrit in Wielsbeke, werd gewonnen door het vijftal van het CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare. Lars Van Ryckeghem, Laurens Vandaele, Matthias Vandenborre, Michiel Nuytten en Lawrence Stalpaert legden het parcours af in 7’50″713. Het team van Van Moer Logistics zat hen kort op de hielen en deden er 7’50″913 over. Nipter kon het bijna niet. Het Mixteam van de Molenspurters Meulebeke-District-Noord werd derde waardoor de Nederlander Bodi Del Grosso uit dit team de gele leiderstrui overnam van Stef Scharre. Zaondag is er de finalerit met start om 15 uur in Rekkem.