Yves Lampaert klopt Victor Campenaerts en wint BK tijdrijden

22/06/17 om 19:20 - Bijgewerkt om 19:46

De 26-jarige Yves Lampaert (Quick-Step Floors) was donderdag de allersnelste tijdens het BK tijdrijden bij de eliterenners met contract in Chimay.

Yves Lampaert klopt Victor Campenaerts en wint BK tijdrijden

Yves Lampaert in actie. © Belga

Yves Lampaert werkte het 38,1 kilometer lange traject af in een tijd van 46:43. Victor Campenaerts werd tweede (47:00). Ben Hermans vervolledigde het podium (47:14). Na twee opeenvolgende keren tweede te zijn geweest, in 2015 na Jurgen Van den Broeck en in 2016 na Victor Campenaerts, slaagt Yves Lampaert er nu wel in om op het hoogste schavotje plaats te nemen.

De temperatuurmeter op het parcours in Chimay klom donderdag op tot zo'n 33 graden. Het was Gaetan Bille die met 49:10 een eerste richttijd neerzette. Tot Dries Devenyns binnen bolde in een tijd van 48:13. Tim Wellens benaderde met 48:37 de tijd van Devenyns, maar Ben Hermans finishte na 47:14 en deed zo bijna een minuut van de besttijd af.

Yves Lampaert op het podium.

Yves Lampaert op het podium. © Belga

De zware kanonnen - zoals Yves Lampaert, Thomas De Gendt, Wout van Aert en uittredend kampioen Victor Campenaerts - moesten dan nog binnen komen. Op één ronde van het einde was Yves Lampaert virtueel Belgisch kampioen met 31:03. Als tweede volgde Victor Campenaerts (31:13) en als derde posteerde Ben Hermans zich (31:22).

Thomas De Gendt finishte uiteindelijk in een tijd van 48:00, en zou vierde worden in de eindstand. Niet lang daarna kwam Yves Lampaert in 46:43 over de eindmeet. Enkel Victor Campaenaerts kon de West-Vlaming dan nog bedreigen, maar slaagde daar niet in. Campenaerts beëindigde zijn tijdrit na 47:00 en moest zo 17 seconden toegeven op de nieuwbakken Belgische kampioen, Yves Lampaert.

West-Vlamingen Maxime Vantomme, Laurent Vanden Bak, Guillaume Van Keirsbulck, Stijn Devolder, Julien Vermote, Jens Wallays en Yves Lampaert stonden aan de start van het BK tijdrijden.

"Geen idee wanneer ik zal debuteren in trui"

"Met Victor 'Campy' Campenaerts lever ik altijd een felle strijd. Dat was vandaag niet anders maar we zijn wel zeer goede vrienden. En eigenlijk gunnen we elkaar wel de zege. Al ben ik toch zeer blij dat juist ik kampioen ben", lachte Yves Lampaert.

"Wanneer ik voor het eerst met deze trui zal rijden weet ik nog niet. Dat is af te wachten hoe mijn programma er zal uitzien maar daar heb ik eigenlijk nog niet aan gedacht. Het was een lastige omloop vandaag. Er was nergens een plaats waar je kon recupereren op dit parcours. Veel vals plat en dan de wind. Buiten de afdaling en het stukje waar we wind in de rug hadden was het steeds maar geven en geven. Hier had je geen seconde tijd om even te herstellen. Maar ik ben zielsgelukkig met deze trui", besloot Lampaert.

(Belga)

Bekijk hieronder de volledige uitslag:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!