WestSprinter van de Week: Wesley Vercamst

21/06/17 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

Zondag boekte junior Wesley Vercamst zijn eerste overwinning van het seizoen. De 17-jarige Dentergemnaar haalde het in Ingooigem met een kleine voorsprong op Stef Vandendriessche, waarmee hij op vier ronden van het einde in de aanval trok en het peloton op twee minuten zette.

WestSprinter van de Week: Wesley Vercamst

1. Was je overwinning in Ingooigem terecht?

"Ja, ik vind van wel. In het begin van de wedstrijd waren er al vele pogingen waarbij ik meeging, maar alles kwam constant samen. Er zat een mooie klim in het parcours en daar trok ik stevig door. We waren met tien man weg, maar de samenwerking was niet goed. Even later reed Stef weg en ik sprong mee. We vonden elkaar direct en reden vol door. De laatste 3 km viel ik aan en zo won ik de koers. Ik was al lang op zoek naar deze zege na een derde plaats op het PK, een vierde op het BK en een tweede in Haringe..."

2. Je draait momenteel bovenin de stand van WestSprint mee bij de juniores. Volg je dat en waar hoop je te eindigen?

"Ja, ik volg WestSprint op. Momenteel sta ik derde en ik hoop die plaats ook te behouden of zelf nog op te schuiven. Dat is zeker nog mogelijk."

3. Volgend seizoen volgt de grote stap naar de beloften. Heb je al een ploeg en wat verwacht je van je eerste jaar op dat niveau?

"Ik heb nog geen ploeg voor volgend jaar, maar ik hoop dat ik vlot kan meedraaien op dat niveau en dat ik dichte plaatsen kan behalen."

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof?

"Yves Lampaert, omdat hij een mooie rol vertolkt in het team van Quik-Step Floors en zijn klasse toont."

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

"Met Puck Moonen. Daar wil iedereen wel eens een fietstochtje mee maken."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!