WestSprinter van de Week: Rune Thoré

GF © GF
Stijn Moerman

De 14-jarige Runé Thoré (WT Ieper) heeft zijn debuut bij de nieuwelingen niet gemist. De Reningelstenaar reed in Dottenijs maar liefst 45 km alleen in de aanval en werd pas in de laatste ronde bijgehaald.

1. Zelf reed je 45 km alleen voorop in Dottenijs. Was de zege van Laurens Vandaele terecht? “Hij heeft terecht gewonnen, want het is een sterke renner. Daar is geen twijfel over mogelijk. En hij reed een hele sterke koers.”

2. Wat zijn de verwachtingen voor uw eerste seizoen bij de nieuwelingen? “Ik verwacht helemaal niets van mezelf. Er ligt geen druk op mijn schouders en het is vooral de bedoeling om zoveel mogelijk bij te leren met het oog op volgend seizoen. Al zal ik wel proberen om de koers telkens zo hard mogelijk te maken.”

3. Verwacht je hoog te eindigen in WestSprint? “Niet echt. Ik zal wel iedere koers mijn best doen en dan zie ik wel hoe het loopt in het klassement van WestSprint. Als ik nu al hoog eindig, is dat mooi meegenomen en zal ik er als tweedejaars zeker een doel van maken.”

4. Wie is jouw favoriete West-Vlaamse profrenner? “Maxime Farazijn, omdat hij een streekgenoot is.”

5. Met welke knappe vrouw zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Moeilijke vraag. Doe mij dan maar de bloemenmeisjes van Kuurne-Brussel-Kuurne.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier