WestSprinter van de Week: Robban Vermeulen

Robban Vermeulen wint in Moorsele. (Foto WO)
Stijn Moerman

Na verschillende ereplaatsen was het maandag in Moorsele dan toch prijs voor nieuweling Robban Vermeulen. De 15-jarige Koksijdenaar van Spie-Douterloigne haalde het in de sprint met negen voor ploegmaat Giel Barbry en Benoit Claus.

1. Was je overwinning in Moorsele terecht? “Ik denk het wel. De koers kende een trage start, waardoor ik verschillende keren gedemarreerd heb. Maar zonder resultaat. Toen Lawrence Stalpaert vertrok, reageerde er niemand. Op vier ronden van het einde probeerden Giel Barbry en ik de sprong te maken en acht renners konden volgen. In de sprint zat ik goed geplaatst en kon ik uiteindelijk winnen. Ik voelde mij al heel de koers sterk, zelfs in de voorlaatste ronde heb ik nog een premie gepakt.”

2. Je rijdt op de weg en op het strand: wat doe je het liefst? “Vroeger heb ik ook nog aan atletiek gedaan, maar dat was slechts voor een jaar of twee in combinatie met voetbal. In de winter rijd ik vooral strandraces. Het Belgisch kampioenschap in die discipline wordt opnieuw een doel, want vorig jaar werd ik derde.”

3. Ben je bezig met het klassement van WestSprint? “Ik ben er momenteel niet echt mee bezig. Maar als ik hoog zou staan in het klassement, zou ik het wel op de voet volgen.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Yves Lampaert.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Een ritje met Puck Moonen zou wel eens tof zijn.”