WestSprinter van de Week: Nathan Decuypere

Tom Vandenbussche

Junior Nathan Decuypere is een vreemde eend in de bijt. De Wervikzaan van het Forte Young Cycling Team spitst zich toe op het lastige werk in de Ardennen (en het gebergte?) toe en laat het regionale West-Vlaamse werk voor wat het is. Afgelopen weekend finishte Decuypere in Harzé-Havelange als tweede achter een Noor.

1. Was de overwinning van de Noord Iversby Hvideberg terecht?

“De Noor was overduidelijk de sterkste man in koers. Hij bereidde zich voor op Paris-Roubaix voor juniores van komende zondag. De helling, die 21 keer moest getrotseerd worden, had trouwens best wat steiler mogen zijn. In dat geval had ik mijn kloeke Noorse metgezel misschien klein gekregen. Mijn conditie is al goed, maar nog niet top. Ik zou zeggen: 80 procent van mijn top.”

2. Je rijdt vaak wedstrijden onder de taalgrens die niet in aanmerking komen voor WestSprint. Vind je het jammer dat je op die manier moeilijker in de top van ons regelmatigheidsklassement geraakt? En zou je dit jaar graag in de top 15 eindigen?

“Ik rijd graag over de taalgrens, waar de bergen langer en lastiger zijn. Natuurlijk is het jammer dat ik daardoor niet in aanmerking kom voor WestSprint, maar ik heb het er wel voor over.”

3. Als liefhebber van het lastige werk: wat is jouw favoriete col?

“Een specifieke favoriete col heb ik niet, maar hoe langer en lastiger, hoe liever ik het heb.”

4. Wat is je doel voor 2017?

“Ik zie 2017 als een verkenningsjaar, waarin leren en groeien centraal zullen staan. Eén regionale zege en enkele (verre) ereplaatsen in de mooiste koersen mogen dat opfleuren.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

(grijnst) “Daar geef ik liever geen antwoord op.” (TVB-foto Marit Coghe)